Monday, June 18, 2012

Tartan

On Saturday, after a long, hard week in the office, i needed a break. So i made husband take me out.
The sun was out, too, so i ventured out bare legged for the first time this summer.

Bars are quite few around here. There's five choices within a 30 km radius. We picked the one we don't usually go to. Which didn't really matter, beer costs the same in every bar, and all of them were deserted at seven o'clock on a Saturday night.
I wore a tartan corset top i'd just finished. It had sat in the cupboard since autumn, and on Friday, after finishing three steel-boned prisons for HWDesings, i pulled it out, altered it a bit, and finished it. I used plastic bones, just because they're lighter than steel bones, hence, a bit cooler in the summer. I haven't noticed the bending-problem either. Of course, plastic bones take on a bit of shape, but i straighten them out after every wear, and, if necessary, leave the corset under a stack on books to even itself out. Works fine.
The tartan top i paired with a basic long skirt, and a fishnet top. No socks, bare legged, under a skirt. My idea of bravery... my feet were tired, too, so i wore ballerinas.


Through red lenses, the world looks really strange. And after half an hour, you get a headache. Not recommended.
The purse is a freebie from Yves Rocher, a million years old, but ok for carrying stuff around in.

The bar was empty, so i climbed on a bench, and made husband take a few pictures. And then we ran into the same old problem... Ever tried taking pictures of a will o' the wisp? That's what filming me is like.

 Skirt, corset, fishnet top: handmade
Shoes: Ellos outlet

This is the only usable one. To stop and pose is a foreign concept when you have the attention span of a oo, something shiny! This is why you don't see many outfit pisc here. They never turn out pretty, it's just me doing something silly in a pretty dress.
I should probably just start putting the clothes on Berta...

Just to prove my point, here's two not-so-usable shots.


Hey, a car went by! Is it someone we know? Would he like to come have drinks with us? 

Yikes, someone's coming and i'm standing on a bench! Quick! Hide! 

So that's me. Very sophisticated and composed. *sigh*

Translation 

Oli lauantaina "rankan työviikon" jälkeen sen verti lomaa kaipaava olo, että pakotin miehen viemään miun ihmisten ilmoille. Käytiin terdellä ekaa kertaa tänä kesänä. Olin niin urhea, etten laittanut sukkia. Ei palellut.
Päällähän oli skottiruutuinen korsettitoppi. Sain sen perjantaina valmiiksi. Käytin tähän rigilenauhaa, ihan vain siksi kun son kevyempää kuin metalliluu ja siksi kesällä "vähän" mukavampi valinta. Väittävät että muoviluut taipuvat, mutta enpähän miä oo tuommoosta huomannut. Toki ne käytössä muotoa ottavat, mutta ongelma ratkeaa, kun taivuttelee luut suoriksi joka käytön jälkeen, ja pistää korsetin tarvittaessa painoon kirjapinon alle. Helppo homma.
Skottiruutujen  kaverina oli verkkopaita sekä simppeli musta hame. Koska ei ollut yhtään piikkariolo, pistin kiinantossut. Ja punaiset klasit. Tuli vähän huono olo puolen tunnin jälkeen, joten lasit menivät laukkuun miettimään, josko hippisisko tahtoisi ne.
Otettiin kuviakin sit, kun baari oli ihan tyhjä, ja taas havaittiin, miten vaikia miusta on saada edustavaa kuvaa. Poseeraamaan pysähtyminen on ihan out of the question, kun koko ajan tapahtuu niin paljon kaikkea kiinnostavaa. Ni kattokaa nyt, tämän takia miulla on noita asukuvia vähän köyhänlaisesti :D

Tämmöstä miä taas täällä. Ajattelin maanantain ratoksi pakoilla vastuuta, ja askarrella mustavalkoisen, kirjaillun, käännettävän mekon puuvillanjämistä. Se ilmestynee muutaman päivän sisällä miun ihanaan kauppaan.
... pitäis kyllä siivota ja käydä kaupassa ja tehdä kaakkupohja kun huomenna lupasin keittää synttärikahvit mutta kun se ompelu on niin kivaa...

No comments:

Post a Comment

talk to me